İç Baklalı Enginar
- 250 Gr Bakla İç
- 5 Adet Enginar
- 2 Adet Kesme Şeker
- 1 Adet Kuru Soğan
- Yarım Adet Limon
- 1 Yemek kaşığı Un
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı
- Kararında TuzÜzeri İçin- Kararında Dere Otu
Öncelikle enginarları limonlu suda
bekleterek kararmalarını önleyelim. Soğanı yemeklik doğrayarak,
zeytinyağında biraz çevirin. Bir yemek kaşığı unu da ekleyerek
karıştırmaya devam edin. Bu aşamada ben şeker ve tuzu da ekliyorum.
Enginarları çukur kısımları aşağı bakacak şekilde tencereye yerleştirin.
Enginarların üstünü çok az geçecek kadar, kaynar su dökün ve
dilimlediğiniz yarım limonu tencereye atarak, orta ateşte enginarlar
pişirmeye devam edin. 10 dakika kadar sonra baklaları da tencereye ilave
edin ve enginarlar pişinceye kadar pişirmeye devam edin. Enginarların
pişip pişmediğinin çatal batırarak anlayabilirsiniz. Suyunu çekmiş ve
enginarlar hala pişmemişse çok az sıcak su ekleyebilirsiniz. Enginarlar
piştikten sonra tencereden çıkarmadan soğutun. Soğuyan enginarları
servis tabağına alıp, ortalarına iç baklaları doldurun ve dereotuyla
servis yapın.