İç Baklalı Enginar

  •  250 Gr Bakla İç
  • 5 Adet Enginar 
  • 2 Adet Kesme Şeker 
  • 1 Adet Kuru Soğan 
  • Yarım Adet Limon 
  • 1 Yemek kaşığı Un 
  • 1 Çay bardağı Zeytinyağı 
  • Kararında TuzÜzeri İçin- Kararında Dere Otu
Öncelikle enginarları limonlu suda bekleterek kararmalarını önleyelim. Soğanı yemeklik doğrayarak, zeytinyağında biraz çevirin. Bir yemek kaşığı unu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu aşamada ben şeker ve tuzu da ekliyorum. Enginarları çukur kısımları aşağı bakacak şekilde tencereye yerleştirin. Enginarların üstünü çok az geçecek kadar, kaynar su dökün ve dilimlediğiniz yarım limonu tencereye atarak, orta ateşte enginarlar pişirmeye devam edin. 10 dakika kadar sonra baklaları da tencereye ilave edin ve enginarlar pişinceye kadar pişirmeye devam edin. Enginarların pişip pişmediğinin çatal batırarak anlayabilirsiniz. Suyunu çekmiş ve enginarlar hala pişmemişse çok az sıcak su ekleyebilirsiniz. Enginarlar piştikten sonra tencereden çıkarmadan soğutun. Soğuyan enginarları servis tabağına alıp, ortalarına iç baklaları doldurun ve dereotuyla servis yapın.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.