Zeytin Üretimi
Zeytin Üretimi
AYAZMEND Zeytin ve Zeytinyağları, Sofranıza gelinceye kadar bir çok işlemden geçmektedir.
Bakımını itina ile yaptığımız Zeytin ağaçlarımızın Mayıs ayı gibi çiçek açımından sonra taneye dönüşen zeytinler, Ekim ayında taneler irileşir ve olgunlaşmaya başlar. Taneler yeşil iken topladığımız zeytinler, Ayvalık yeşil çizik ve Ayvalık yeşil kırma olarak değerlendirilir. Tamamen doğal işlemlerle salamur suyunda (5-6 ay gibi) tatlanması için bekletilip sonrasında paketlenir.
Yeşil daneler pempeleştiğinde kasalara itina ile toplanıp aynı gün fabrikada sıkılıp dizemlik zeytinyağı elde edilir. Elde edilen zeytinyağı krom tanklarda, güneş görmeyen serin ortamda muhafaza edilir. Yağlarımız nisan ayında altına birikmiş posasından ayırmak için temiz tanklara aktarılır. Temiz tanklara aktardığımız yağlar dolumdan önce filitre edilip çeşitli ambalajlarda piyasaya sürülür.
Olgunlaşan Zeytin daneleri ise siyah olarak itina ile elle toplanıp Ayvalık yuvarlama olarak tenekelerde haftada bir çevrilip, uzun süre (5-6 ay ) tatlanması için bekletilir. Bu uzun meşakkatli ve zevkli işlemden sonra sofranıza gelen AYAZMEND Zeytin ve Zeytinyağları, bölgeye has özellikleri ve doğallığı ile sofranıza renk katacaktır.
Afiyet olsun.