Zeytinyağlı Kabak Oturtma
- 1 kg kabak
- 1 adet kuru soğan
- 5 adet domates
- 2 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 adet havuç
- 1/2 demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Karabiber
- 3 adet çarliston biber
- 1 çay kaşığı tuz
Kabağın kabuğunu soyup çekirdekli
kısmını temizleyin ve jülyen doğrayın. Küp küp doğradığınız havucu ve
yemeklik doğradığınız kuru soğanı yağda kavurun. Çarliston biberleri
ekleyerek bir müddet daha kavurun. Yıkanmış ve doğranmış kabakları da
ilave ettikten sonra üzerine kabuğu soyularak küçük küçük doğranmış
domatesleri ve şekeri ekleyip tuz serpin. Domates suyunu salıp biraz
çekene kadar pişirin. Soğuyunca oval tepside servis yapın.