Zeytinyağlı Kuru Börülce

  • 1 Tutam Dere Otu
  • 3 Adet Kesme Şeker
  • 2 Su bardağı Kuru Börülce
  • 3 Su bardağı Sıcak Su
  • 6 Dal Taze Soğan 
  • 1 Tatlı kaşığı Tuz 
  • 2 Kahve Fincanı Zeytinyağı 
Börülceleri akşamdan ılık suda bekletin. Ertesi sabah suyunu değiştirip 20 dakika haşlayın ve süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Tencerede taze soğan, zeytinyağı, tuz, kesme şeker ve börülceleri ekleyip karıştırın. Üzerine 3 bardak sıcak su ilave edin. Tencereyi kısık ateşe alıp kapağı yarı açık olarak 50 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra servis tabağına alın. Dereotunu ekleyip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.