Zeytinyağlı Kuru Börülce
- 1 Tutam Dere Otu
- 3 Adet Kesme Şeker
- 2 Su bardağı Kuru Börülce
- 3 Su bardağı Sıcak Su
- 6 Dal Taze Soğan
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 2 Kahve Fincanı Zeytinyağı
Börülceleri akşamdan ılık suda
bekletin. Ertesi sabah suyunu değiştirip 20 dakika haşlayın ve süzün.
Taze soğanları temizleyip kıyın. Tencerede taze soğan, zeytinyağı, tuz,
kesme şeker ve börülceleri ekleyip karıştırın. Üzerine 3 bardak sıcak su
ilave edin. Tencereyi kısık ateşe alıp kapağı yarı açık olarak 50
dakika pişirin. Ilıdıktan sonra servis tabağına alın. Dereotunu ekleyip
karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.