Zeytinyağlı Yer Elması
- 1 kg yer elması
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1/2 demet pazı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet limonun yarısı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kesme şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Önce yer elması, patates ve
havuçları soyup yıkayın. Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün,
limonlu suda bekletin. Havucu halka halka doğrayın. Özel bir bıçağınız
varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz. Sonra pazı yapraklarını
ayıklayıp, yıkayın. Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz
kullanın. Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya
dek kavurun. Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın. Kesmeşeker ve tuzu
da ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı
kapalı soğutarak servis yapın.